Hoe Voorkom Je Langzaam Internet?

De incidentele servicebeleving is te verwachten bij elk internetplan, vergelijk gratis en je kunt makkelijk overstappen op een andere internet tv aanbieder maar regelmatige verbindingsproblemen kunnen een groot ongemak veroorzaken. Als u te maken heeft met een vaak verbroken verbinding, volgt hier een overzicht van vijf veelvoorkomende oorzaken van kabeluitval via internet en hoe u deze kunt verhelpen.

Teveel Mensen Gebruiken Het Internet

Omdat kabelinternetverbindingen worden gedeeld tussen gebruikers, kunnen meerdere abonnees die tegelijkertijd internet gebruiken, netwerkverkeer veroorzaken en vertragen.

Oplossing: Test uw snelheid met een snelheidstesttool. Meet uw resultaten over een maand en voer de tests op verschillende tijdstippen van de dag uit. Hoe meten de resultaten de snelheden waarvoor u daadwerkelijk betaalt? Als uw werkelijke snelheden overeenkomen met uw bestelde snelheden, moet u uw plan mogelijk upgraden. Als de snelheden een beetje daalt rond drukkere tijden van de dag, moet u wellicht uw gebruiksschema aanpassen. Als snelheden regelmatig en drastisch variĆ«ren van uw doelsnelheden, is het echter tijd om contact op te nemen met uw provider – of op zoek te gaan naar een nieuwe.

De Internetkabel Kan Beschadigd Zijn

De fysieke kabelbedrading die uw kabel internet en tv met elkaar verbindt, kan na verloop van tijd beschadigd raken. Weer, constructie en zelfs dieren kunnen allemaal de infrastructuur degraderen die service aan uw huis biedt.

Oplossing: Als u bedradingsschade vermoedt, neem dan contact op met buren met dezelfde provider om te zien of hun verbinding ook is verbroken. Wanneer meerdere abonnees hetzelfde probleem zien, is dit waarschijnlijk een probleem aan het einde van de provider. Bel dus uw internetprovider om dit te onderzoeken.

Modem Heeft Teveel Aanvragen

Uw kabelmodem en router kunnen overweldigd raken door de levering van internet naar uw apparaten, vooral als u veel apparaten met internet verbindt.

Oplossing: deze twee kleine, computerachtige apparaten moeten regelmatig opnieuw worden opgestart om geheugen te wissen en processen opnieuw te kalibreren. Een inventieve doe-het-zelfoplossing is om je modem of router op een tuintimer te zetten en vervolgens in te stellen dat het apparaat automatisch opnieuw opstart als je slaapt.

Teveel Mensen Die Zijn Aangemeld Op Het Wifi Netwerk

Routers worden meestal ingesteld op standaardkanalen die snel oververzadigd kunnen raken met andere draadloze apparaten, dus een onbetrouwbare Wi-Fi-verbinding kan betekenen dat uw router een luidruchtig, overbelast kanaal gebruikt.

Oplossing: ga naar de draadloze instellingen op uw computer en verplaats het standaardkanaal naar een kanaal dat niet zo vaak wordt gebruikt. Als alternatief kunt u proberen een draadverbinding tussen uw apparaat en de modem of router te gebruiken, waarbij u de wifi-verbinding helemaal omzeilt.

Het Systeem Dat Je Gebruikt Op Je Computer Is Te Verouderd

De gezondheid van uw computer kan van invloed zijn op uw internetverbinding. De internetbrowser van uw apparaat slaat zo veel webgeschiedenis en tijdelijke bestanden op die, indien niet gewist, uw computer zullen vertragen. Virussen en spyware kunnen ook een daling van de internetconnectiviteit veroorzaken.

Oplossing: verwijder regelmatig tijdelijke downloadbestanden om uw computer te versnellen en installeer een goed antivirus- en spyware-monitoringprogramma dat uw computer scant om ongewenste of gevaarlijke malware te detecteren.