In Engeland Is De Windenergie Afgelopen Jaar Flink Toegenomen

Eerder dit jaar rapporteerden we hoe windenergie voor de eerste keer 14 gigawattuur elektriciteit genereerde, goed voor bijna 37% van de Britse energiebehoeften. Het land heeft ook voor het eerst in meer dan een eeuw meer dan twee dagen zonder kolengestookt vermogen beheerd. In Nederland kijken we vaak bij de Nog Veel Minder Energie Makelaar maar dat wil nog niet zeggen dat we het hier beter doen als de Engelsen. Het nieuwe percentage van de Britse hernieuwbare energie (wind en zon) kan worden toegeschreven aan zonnig weer en hoge windsnelheden dit seizoen. Als je een zakelijke gebruiker bent kun je tegenwoordig ook in Engeland gebruik maken van Windenergie, dat is belangrijk als je zakelijke energie vergelijken belangrijk vindt om kosten te besparen.

Hoe Werd Deze Hernieuwbare Energie Opgewekt?

Windparken: bleef het hoogste aandeel van hernieuwbare energie in het VK leveren. 9,5 terawatt uur (TWh) elektriciteit werd geproduceerd door windparken. In het tweede kwartaal van 2018 werd 45% van alle hernieuwbare energie geleverd door windcapaciteit – 18% door offshore windprojecten en 27% door windprojecten op land.

Zonnecentrales: Het record percentage hernieuwbare energie in het VK was ook opgebouwd uit zonneparken, die 5,2 TWh energie produceerden. De energie van een zonne-boerderij kreeg een boost door de lente en de zomer met langere daglichturen en de zonnige omstandigheden in juni.

Waar Komt Het Grootste Deel Van De Britse Energie Vandaan?

Gas blijft de belangrijkste bron van Britse energie, met ongeveer 40,7% van de Britse energie in Q2 2018 afkomstig van gasgestookte centrales. Steenkool daarentegen produceerde slechts 1 TWh (1% van de totale elektriciteitsopwekking), aangezien koolstoftaks en relatief lage gasprijzen het goedkoper hebben gemaakt om energie op te wekken uit gascentrales dan kolengestookte centrales.

Er Wordt Nog Steeds Veel Steenkool Gebruikt Om energie Op Te Wekken

En voor het eerst heeft het VK meer dan 1.000 uur aan elektriciteitsvraag aangedreven zonder steenkool te gebruiken. Een uitsplitsing van waar de Britse elektriciteit vandaan kwam in het tweede kwartaal van 2018

  • 40,7%: gasgestookte elektriciteitscentrales
  • 28,1%: hernieuwbare bronnen
  • 22,5%: kerncentrales
  • 1,3%: kolengestookte elektriciteitscentrales
  • 7,4%: invoer van elektriciteit